munkahelyi őrület? érzéketlen főnök? karrier váltás? hogyan tovább?

halottnak a coach

Folytatólagosan elkövetett könnyű és súlyos lelki sértések a munkahelyen

2018. május 31. - bandirepublic

A negyedéves értekezleten ülök. Különleges alkalom, amikor az egész virtuális csapatunk együtt van. Éppen a következő nagy projektek szerepeit ossza ki köztünk a főnök. A hangulat feszült, most derül ki, hogy ki mit fog csinálni az év hátralévő részében. Mindenki számára világossá válik, hogy a vezetés kit mennyire értékel. Egy légy zümmögve az asztalra száll. A torkom kiszáradt, kortyolok egyet a papírpohárból. Körülnézek a tárgyalóban, mindenki maga elé mered, egyetlen szempár sem találkozik az enyémmel. Most derül ki, milyen jövőt szánnak nekem.
edward-in-fight-club-edward-norton-562364_1600_900.jpg

Furcsának találom ezt a módszert - töprengek magamban. Én biztosan nem rendeznék ilyen nyilvános szereposztót. Szerintem fontos lenne előtte egyesével leülni az emberekkel és átbeszélni a terveket, megindokolni a stratégiát és megkérdezni, hogy ez így menni fog-e?

Egy szék csikorgása a padlón megtöri a feszült csendet. A légy ijedten felreppen és kimenekül az ablakon amikor a főnök feláll. Határozott léptekkel, szó nélkül elindul felém, mindenki őt nézi. A szemem tágra nyílik, de észbe kapni sincs időm;

lendületből lekever nekem két óriási pofont. A második csattanás visszhangzik a tárgyalóban.

Leforrázva ülök a helyemen, az arcom vörösen lángol a megaláztatástól és az ütésektől. A kollégáim felhördülnek. Nagy lesz a zsivaj a teremben, a vehemensebbek azonnal számon kérik a főnököt, hogy most mégis mi történt?!

fight_club_boss.jpg

Szörnyű élmény ez, de megnyugtat, hogy az igazságszolgáltatás a helyén van. Még aznap feljelentést teszek a rendőrségen könnyű testi sértés miatt a főnököm ellen, akit a HR azonnali hatállyal felfüggeszt.

Alapvető elvárás, hogy a törvény és a céges rendelkezések teljes védelmet nyújtanak az egészségre veszélyes, erőszakos cselekmények ellen, igaz?

A pofon által okozott fizikai sérülések nyolc napon belül gyógyulnak viszont a nyilvános megaláztatás sebei hosszú hetekig nem forrnak be.

A fenti történet persze így, ebben a formában sosem történt meg. A legnagyobb része azonban igaz, csak pofon nem volt. Helyette a főnököm mindenféle magyarázat nélkül levett a legjelentősebb projektről és a legtöbb feladat mellé ahol korábban az én nevem állt kérdőjel került a kivetítőn megosztott táblázatban.

Sajnos az sem igaz, hogy felhördültek a kollégáim. Mindenki csak lapított, pedig a későbbi egyéni beszélgetéseim során kiderült, sokaknak egyértelmű volt milyen méltatlanul bántak velem.

Lelkileg nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedtem, de semmilyen jogorvoslatra nem tarthatok igényt.

Veled milyen sűrűn fordul elő, hogy a munkahelyeden verbális erőszakot alkalmaznak ellened, kiközösítenek, megalázóan bánnak veled? Nem ritka, hogy lelkileg összetörve érzed magad a főnököd vagy a kollégáid viselkedése vagy beszólásai miatt?

Nem vagy egyedül, bár lehet, hogy éppen nem te vagy az áldozat, hanem valamelyik kollégád. Erről a témáról senki nem beszél szívesen. Egyrészt bármilyen erőszak áldozata általában szégyelli magát, másrészt a megélhetésed, az állásod forog kockán. Ha panaszt teszel a főnököd ellen, akkor nagy eséllyel nem fogsz jól kijönni az ügyből - főleg, ha  a munkatársaid nem állnak ki melletted egyként.

Számtalan kutatás állapította már meg, hogy a lelki sérülések károsabbak lehetnek a fizikainál, ráadásul a munkahelyi stressz bizonyítottan egészség károsító hatású.

Túl gyakran találkoztam a karrierem során bántalmazó főnökökkel és kollégákkal. A legszörnyűbb az egészben, hogy a legtöbb esetben még csak szóvá sem teszi senki ezeket a bűntetteket. A lelki bántalmazás esetében azonban nehéz látleletet vetetni a sérülésekről. Az egyetlen módja a változtatásnak, ha beszélni kezdünk róla.

A magyar büntető törvénykönyv 164. bekezdése szerint “aki más testi épségét vagy egészségét sérti, testi sértést követ el.” Ha az okozott sérülés vagy betegség nyolc napon belül gyógyul, akkor a kiszabható maximális büntetés két év szabadságvesztés. Minősített esetben - amikor a tettes aljas indokból vagy védekezésre képtelen személy sérelmére követi el a bűntettet - a büntetési tétel akár három év is lehet.

Mióta tudjuk már, hogy a lelki problémák szervi megbetegedésekhez vezethetnek? Mégis teljesen másképpen kezeljük a lelki épségünk és egészségünk ellen irányuló támadásokat.

Szerintem ez az állapot teljesen elfogadhatatlan. A törvény az emberi test épségét hivatott védelmezni. “Az egészség fogalmán az emberi test zavartalan működése, a testet alkotó anatómiai egységek és szervek helyes funkcionálása értendő” a jogalkotók szerint.

Ha elfogadjuk azt a feltételezést, hogy a lelkünk egyensúlya elengedhetetlen a testünk zavartalan működéséhez, akkor még csak nem is kell szöveget módosítani ahhoz, hogy megvédjen minket a törvény a fent vázolt esetekben.

Minden bűncselekmény kapcsán elmondható, hogy a leghatékonyabb védekezés a megelőzés. Vigyázzunk hát egymásra a munkahelyen és azon kívül! Mindannyian emberek vagyunk a magunk érzéseivel, sérülékenységével.   

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ha veled is történt hasonló vagy van olyan kollégád, aki káros a környezete egészségére, akkor a kommentben írd meg! 

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsolom.blog.hu/api/trackback/id/tr7314014554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cattaneo 2018.10.03. 12:42:59

Hello, érdekelne, hogy ez az eset Mo-n vagy Svédo-ban történt? Velem konkrétan ilyen sosem történt (Mo)a felettesem részéről, ha bármilyen szembesítés/rákérdezés volt, azt letudtuk személyesen vagy telefonon, a pozíciómra ez sosem volt hatással. Egy alkalmat kivéve, amikor csoportos leépítést tervezett a cég és a regionális vezetőket küldték a nyakunkba, hogy egy kellemetlen (saját tájékozatlanságukat több ponton felszínre hozó) másfél órás meeting alatt eldöntsék, ki megy a kukába. Sajnos a személyes teljesítmény, hasznosság, eredményesség - mint utólag kiderült - nem sokat vetett a latba. Mondjuk én jól jártam, mert előbb egy nagyobb kompenzációval csoportosan kirúgtak, aztán rájöttek, hogy jobb külsősként visszaszerződtetniük, mint a regióból átirányítani valakit, akinek lövése nem volt az itteni ügyek menetéről, ráadásul angolul pláne nem jutott volna messzire. Egy barátommal viszont konkrétan megtörtént az általad leilírt eset, csak még durvabban. Ő egy ilyen nagy plénium előtti kivetített org chartból tudta meg a beosztottai előtt, hogy ki fogják rúgni, de vele erről előtte nem egyeztettek. Bár már volt egy figyelmeztetése régebben a felettese részéről (aki egy nála fiatalabb, alacsonyabb kis ego bajnok volt), amit ő komolyan vett és utána többet nem volt ilyen szembesítése. De úgy látszik ezután már csak a kellő alkalomra vártak és elég megalázóan tették lapátra. Viszont őt is kellőképpen kompezálták, és 1 hónap otthon pihenés után lett is rögtön egy sokkal jobb állása.

bandirepublic · kocsolom.blog.hu 2018.10.03. 14:21:48

@cattaneo: ez svéd alkalmazásban történt egy nemzetközi cégnél a belga főnököm által

cattaneo 2018.10.03. 18:16:46

@bandirepublic: Ez a kombó pláne meglepő. Brüsszeli volt a belga?